perjantai 7. syyskuuta 2012

Kylmässä hyydytetty banaanijuustokakku

Kokeilin tätä ohjette kirjasta: Leivonnaisia Herkkusuille

Ohje:

10-12 hengelle

6 liivatelehteä
200 g kuorittuja banaaneja survottuna sekä ylimääräisiä viipaleita koristeluun
0,7 dl appelsiinimehua
300 g tuorejuustoa
110 g (1,3 dl) sokeria
3 munankeltuaista
2,5 dl kuohukermaa

Pohja:

200 g digestivekeksejä
150 g suolatonta voita sulatettuna (itse käytin leivonta margariinia)

halkaisijaltaan 23 cm:n kokoinen irtopohjavuoka voideltuna ja jauhotettuna

Pohja: Paloittele keksit monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi. Anna koneen käydä ja kaada hitaasti joukkoon voisula. (minulla piparin muruset lensivät ympäri keittiötä, joten murskasin ne käsin) Painele taikina kämmenen tai ruokalusikan avulla tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.


Liota liivatelevyjä haaleassavedessä valmistajan ohjeen mukaisesti.

Pane survotut banaanit kattilaan yhdessä appelsiinimehun kanssa ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes banaanit kiehuvat. Nosta kattila sivuun ja anna sen jäähtyä hieman.

Mittaa tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on sileää ja paksua. (ei se kyl näyttäny kovinkaa paksulta, mut sai kelvata)

Vatkaa toisessa kulhossa kerma paksuksi muttei kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto puuharukalla (käytin lusikkaa xD) juustoseoksen joukkoon. Jätä odottamaan.

Ota liuotetut liivatelehdet vedestä ja sekoita ne lämpimään banaani-mehuseokseen. Varmista, että banaaniseos on pelkästään lämmintä, ei kuumaa, sillä liika kuumuus voi tuhota liivatteen. Sekoita, kunnes liivate on liuennut ja jakautunut tasaisesti seokseen. Sekoita hieman kerma-juustoseosta banaanin joukkoon ja sitten hiukan lisää. Se tasaa lämpötilaeroja seosten välillä ja ehkäisee liivatetta paakkuuntumasta. Yhdistä  lopuksi banaani- ja kerma-juustoseokset keskenään ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi täyte kylmän torttupohjan päälle ja anna jäähtyä kokonaan. Peitä kakku kannella ja laita se jääkaappiin pariksi tunniksi tai mielellään koko yöksi. Koristele kakku ennen tarjoilua banaaniviipaleilla.


Otin vuoan pohjankin pois tarjolle laittaessa.